Το λάδι μαςΣυνώνυμο ποιοτητα

Gallery Thumb I

Τοποθεσία

Το Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Καλαματιανό προέρχεται από μικρούς οικογενειακούς Ελαιώνες, που βρίσκονται στο νοτιοδυτικό άκρο της Πελοποννήσου, οπού και βρίσκετε η πόλη της Καλαμάτας στην καρδιά του Μεσσηνιακού Κόλπου.

ΚΛΙΜΑ

Το μεσογειακό κλίμα και ιδιαίτερα το μικρόκλιμα που επικρατεί στην περιοχή, με κλίμα εύκρατο και με ηλιοφάνεια που ξεπερνά τις 3000 ώρες ετήσιος, αποτελεί βασικό παράγοντα στην ποιότητα του ελαιολάδου μας

ΕΔΑΦΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΗΣ ΓΗΣ

Το εύφορο έδαφος της Μεσσηνίας παρουσιάζει ιδιαιτερότητες που ευνοεί την καλλιέργεια της ελιάς , Έτσι που οι επεμβάσεις που γίνονται κατά την καλλιεργητική περίοδο να είναι οι άκρως απαραίτητες.

ΚΟΡΩΝΕΙΚΗ ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΕΛΙΑΣ

Οφείλει το όνομά της στην κωμόπολη της Κορώνης που βρίσκεται στο νότιο άκρο του νομού. Το 90% από τον Μεσσηνιακό ελαιώνα καλύπτεται από την καλύτερη ποικιλία ελιάς την Κορωνέικη γνωστή για την μοναδική ποιότητα ελαιολάδου που παράγει.

Gallery Thumb VII

ΠΕΡΙΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΡΠΟΥ

Η περισυλλογή του καρπού της ελιάς ξεκινά αρχές Νοεμβρίου, η διαδικασία της περισυλλογής γίνετε με τον παραδοσιακό τρόπο δηλαδή με τα χέρια,ώστε να μην τραυματίζεται ο καρπός, μεταφέρετε αυθημερόν στο ελαιοτριβείο μέσα σε οικολογικά σακίδια .

ΕΚΘΛΙΨΗ ΚΑΡΠΟΥ

Η έκθλιψη καρπού γίνεται σε λίγες μόνο ώρες από την στιγμή που θα φτάσει ο καρπός στο ελαιοτριβείο, η επεξεργασία του καρπού γίνεται μόνο με μηχανικές μεθόδους και σε θερμοκρασία μικρότερη 27 °C.

Αποθήκευση

Το ελαιόλαδο αποθηκεύεται σε καθαρές ανοξείδωτες δεξαμενές, αεροστεγώς κλεισμένες, για ένα μικρό διάστημα ώστε να γίνει ο απαιτούμενος οργανοληπτικος έλεγχος.

Gallery Thumb VI

οργανοληπτικος έλεγχος

Αφού γίνει ο απαιτούμενος οργανοληπτικός έλεγχος σε εγεγκεκριμένο από το κράτος χημείο, ακολουθεί έλεγχος από ομάδα γευσιγνωσίας, και το ελαιόλαδο είναι ένα βήμα πριν την τυποποίηση.

Gallery Thumb VII

Τυποποίηση

Το ελαιόλαδο εμφιαλωνεται φρέσκο και χωρίς καμία επεξεργασία από σύγχρονη μονάδα τυποποίηση στην περιοχή τής Καλαμάτας