ΚορωνέικηΠοικιλία Ελιάς

 Κορωνέικη ποικιλία ελιάς

η καλύτερη ποικιλία

Με περισσότερες από 300 ποικιλίες ελιάς να καλλιεργούνται αν τον κόσμο η κορωνέικη (Olea Europea var. microcarpa alba ή κατ’ άλλους var.Mastoides) κατάφερε να ξεχωρίσει & να γίνει μια από τις ποίο δημοφιλής ως προς την υψηλή ποιότητα ελαιολάδου που παράγει.

Κορώνη Μεσσηνίας

Πατρίδα της η Κορώνη

Καλλιεργείτε για περισσότερους από 10 αιώνες με πατρίδα της την περιοχή της Κορώνης, όταν αυτή αποτελούσε το πιο σημαντικό εμπορικό λιμάνι της Πελοποννήσου. Στην περιοχή της Μεσσηνίας 93% του μεσσηνιακού ελαιολάδου προέρχεστε από την κορωνέικη ποικιλία.

 Κορωνέικη ποικιλία ελιάς

φυσικό υγειοπροστατευτικό

Διεθνής και Ελληνικές μελέτες που έγιναν για να αποδείξουν τον υγειοπροστατευτικό χαρακτήρα του ελαιόλαδου απέδειξαν ότι το λάδι που προέρχεται από την Κορωνέικη ποικιλία έχει την μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε Ελαιοκανθάλη & Ελαιασίνη.

Κορώνη Μεσσηνίας

Ελαιοκανθάλη & Ελαιασίνη

Η ελαιοκανθάλη & ελαιασίνη αποτελούν φυσικές φαινολικές ενώσεις όπου έχουν αντιφλεγμονώδες, αντιοξειδωτικές, καρδιοπροστατευτικές, Αντικαρκινικές υγειοπροστατευτικές ιδιότητες


Oι φυσικές φαρμακευτικές ιδιότητες της ΚΟΡΩΝΕΙΚΗΣ ΕΛΙΑΣ

Τα αποτελέσματα της κλινικής μελέτης ανάμεσα σε εκατοντάδες δήγματα ελαιολάδων για την ευεργετική επίδραση του ελαιολάδου στην υγεία σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Τμήμα Διατροφής του Πανεπιστημίου Davis της Καλιφόρνια & στο Ερευνητικό Κέντρο Διατροφής του Υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ στην Καλιφόρνια σε συνεργασία με το Φαρμακευτικό τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Απέδειξαν ότι το ελαιόλαδο που προέρχεται από την κορωνέικης ποικιλίας ελιάς συγκεντρώνει μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε Ελαιοκανθάλη & Ελαιασίνη σε σχέση με τα υπόλοιπα ελαιόλαδα, το δε λάδι που παράγεται από την Κωρονέικη στις περιοχές της Νοτίου Πελοποννήσου έχει μεγαλύτερη από τον μέσο όρο περιεκτικότητα των ουσιών αυτών.

Η Ελαιοκανθάλη (Oleocanthal) έχει βρεθεί να έχει αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές ιδιότητες , παρόμοια με αυτές των φαρμάκων ιβουπροφαίνης ιβουπροφαίνη είναι ένα μη στεροειδές αντιφλεγμονώδες φάρμακο, έχει σημαντική αντιφλεγμονώδη, αναλγητική και αντιπυρετική δράση που οφείλετται κύρια στην αναστολή της σύνθεσης των προσταγλανδινών που προκαλεί. (πάνω από τρεισήμισι κουταλιές) έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ανά ημέρα περιέχει μια ποσότητα Ελαιοκανθάλης με αντιφλεγμονώδη δράση. Η μακροχρόνια κατανάλωση μικρών ποσοτήτων μειώνει των κίνδυνο καρδιακών παθήσεων και της νόσου του Αλτσχάιμερ